AV COACHING • TRAINING • INTERIM

E-Learnings

volg hier

jouw videotraining

binnenkort online beschikbaar: Communicatietechnieken en in verbinding staan • FUNDAMENTALS

Deze videotraining is binnenkort online beschikbaar!

Leer effectiever communiceren en de ander beter begrijpen. Krijg meer inzicht in hoe je de ander echt leert begrijpen, oprechte interesse te tonen in de ander en meer effect te creëren in gesprekken met de ander. Oftewel: krijg meer invloed, met deze online communicatietraining.

 • Communiceer effectiever en krachtiger
 • Vergroot verbinding tussen jou en de ander (off- en online)
 • Leer jezelf beter kennen waardoor je meer ‘in control’ bent
 • Weet je hoe feedback je kan helpen in verbinding te blijven zonder dat het als een trucje voelt

Communicatie fundamentals – online videotraining

Of we nou online of offline communiceren, communicatietechnieken, inzicht in jezelf en in de ander, hebben grote invloed op het verloop en op de uitkomst van onze gesprekken. Goede communicatie leidt tot betere beslissingen en betere resultaten!

Communicatie is misschien wel de belangrijkste vaardigheid die we hebben in ons dagelijks leven en in ons werk. In elk beroep wordt gecommuniceerd of je nu manager, directielid, teamleider, zorgverlener of verkoper bent. Communicatie is het middel waarmee we informatie en emotie overbrengen, relaties aangaan en versterken, anderen motiveren of overtuigen en zaken doen. En bijna elk ‘probleem’ in de organisatie of tussen mensen onderling is terug te voeren naar een ‘lek’ in de communicatie.   

In deze online videotraining leer je de basis communicatietechnieken echt goed onder de knie te krijgen. Leer je wat ervoor nodig is om oprechte gesprekken te voeren, verbinding met de ander of in groepen te vergroten en leer je op een andere manier contact te maken met anderen. Daarnaast krijg je inzichten over jezelf in contact met anderen.

Inhoud

De online videotraining bestaat uit 6 modules met na iedere les een praktijkopdracht. Deze praktijkopdrachten stellen je in staat om echt aan de slag te gaan met hetgeen je hebt geleerd. Pas als je het gaat toepassen wordt het kunde, anders blijft het theorie. De opdrachten dagen je uit om ‘gereedschapskist’ van communicatietools uit te breiden en stimuleren je om hiermee iedere dag een beetje te oefenen zodat je bewuster wordt en jouw gesprekken vloeiender zullen lopen. Hieronder tref je een korte samenvatting van de inhoud van de modules.

Module 1: Effectieve communicatie

In deze module leer je technieken om je communicatie nog effectiever te maken. Gesprekstechnieken als het hebben van de juiste mindset komen uitvoerig aan de orde. Ook zoomen we in op wat verbinding met de ander nu echt is en hoe communicatie je hierin verder kan helpen.

Module 2: Waarnemen gericht op de ander

Tijdens deze module begeleid ik je door alle tips en tricks heen als het gaat om je communicatie en mindset af te stemmen op de ander. Om dit te leren zal je eerst moeten leren waarnemen. In deze module leer ik je meer te zien en meer te horen.

Module 3: Verbindende vragen stellen

Een goede vraag stellen, zet een proces in beweging terwijl een antwoord geven het denken stopt. En toch hebben we te weinig geleerd over goede vragen te stellen. Dit heeft deels te maken met onze opvoeding (o.a. doordat de perceptie over een onderzoekende houding minder waardevol is dan het hebben van een mening). We hebben het niet geleerd op school en zijn er ook van overtuigd dat een gesprek zoveel langer duurt als je veel vragen stelt. In deze module geef ik je alle oorzaken waarom we niet zo goed zijn in het stellen van vragen. Maar belangrijker nog: geef ik je praktische tips hoe je wel de juiste vraag kunt stellen met als doel de ander beter te leren kennen. Daarmee ben je dus in staat de ander positief te beïnvloeden zodat het door beiden ervaren wordt als een fijn gesprek.

Module 4: Doorgaan op signalen

Nu je weet hoe je goede vragen moet stellen, is het ook wel handig te weten hoe je van het gesprek geen interview maakt maar een echt goed gesprek voert. In deze module leer ik je hoe je met de antwoorden (verbaal en non-verbaal) een oprecht gesprek creëert.

Module 5: De zin en onzin van feedback

Standaard feedback programma’s werken niet. Er is altijd iets in de cultuur aan de hand in organisaties of organismes waarom het geven van feedback niet wenselijk is. Hier kunnen ook positieve redenen en waarden achter zitten die je niet wilt afbreken. Ikzelf zal in een persoonlijk gesprek altijd eerst op zoek gaan naar het waarom erachter. Oftewel: de kern van het probleem of de wens rondom feedback. Toch is het wel fijn dat als alle randvoorwaarden kloppen, je in staat bent feedback te geven of te ontvangen en te leren inbedden in je team zonder dat het een manipulerend trucje wordt. Dat alles leer je in deze module.

Module 6: Online verbinden

We kunnen er al bijna twee jaar niet meer om heen. Online meetings. Voor vele een horror en voor andere een zegen. Eén ding is zeker: online vergaderen zal een blijvend karakter hebben in welke vorm dan ook. Daarom is het belangrijk om in de meetings die je hebt met anderen, waarin de relatie tussen jullie van belang is (denk aan o.a. : een gesprek als manager met je teamlid, als projectmanager met je projectteam of een 1-op-1 salesgesprek), om te weten hoe je online ook verbinding met de ander kunt creëren. Hoe je dit doet leer je in deze module.

De videolessen duren in totaal samen zo’n 2 uur, afzonderlijk gemiddeld 20 minuten per module. Daarnaast biedt de training meer dan 10 uur aan aanvullende praktijkopdrachten die je kan doen om jezelf te trainen. Er zit geen limiet op hoelang je toegang hebt tot de videotraining; je kan deze dus altijd en overal bekijken.

 • 2 uur online videotraining
 • 10 uur aan optionele praktijkopdrachten
 • Altijd en overal te bekijken via desktop en mobiele app
 • Investering: € 69,- exclusief BTW (inclusief BTW € 83,50)

What’s in it for me?

 • Krijg meer leiding in gesprekken
 • Leer verbale en non-verbale signalen lezen bij anderen
 • Leer hier adequaat mee om te gaan
 • Vergroot jouw verbinding met anderen
 • Onderbuikgevoel wordt controleerbaar
 • Communiceer effectiever

Binnenkort kun je deze videotraining hier bemachtigen. Stuur mij alvast een mail (onderstaande ‘ja ik wil dit’) indien je interesse hebt zodat ik je direct op de hoogte kan brengen als de training online staat.

Interesse of meer informatie nodig?

direct contact

Anika van der Velde

AV coaching en training