AV COACHING • TRAINING • INTERIM

E-learning

videotraining

vanaf januari 2022 live

fundamentals training communicatie en verbinding

20 december 2021

Goede communicatie leidt tot betere beslissingen en betere resultaten.

Communicatie is pas optimaal wanneer we elkaar echt begrijpen, wanneer we elkaar echt verstaan en wanneer we communiceren vanuit verbinding. En dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. We voeren dagelijks allerlei soorten gesprekken en veelal lijkt de communicatie te bestaan uit het uitwisselen van woorden, het over en weer geven van meningen. Maar begrijpen we elkaar ook echt?

Door -iets niet weten- of -twijfel hebben- als misplaatste onzekerheid, niet succesvolle houding of zelfs minderwaardig te zien, creëren we een voedingsbodem voor ongefundeerd lawaaipapegaaien. In menselijk contact varen we op aannames, hetgeen leidt tot uit verbinding zijn, conflict, onbegrip of erger nog: sabotagegedrag. Iets wat je in teams (maar ook in je privéleven) niet wilt. Om de ander écht te willen begrijpen is het noodzakelijk dat je jezelf begrijpt en inzicht hebt in je eigen emoties, gedachten en gevoelens. Alleen dan ben je ‘in control’. Anders gezegd: zonder dat ben je reactief omdat onbewuste patronen zullen bepalen welk effect je in gesprekken met de ander hebt.

Basis communicatievaardigheden en tips voor het vergroten van de verbinding met een ander, helpen je om de ander en jezelf beter te leren kennen. Om meer in verbinding te staan met elkaar.

  • Heb jij een leidinggevende functie en wil je meer in verbinding staan met je teamleden? Wil jij het echte gesprek kunnen voeren?
  • Of zit jij in een managementteam waarin overleggen of besluitvorming langzaam gaan en wil jij daar zelf d.m.v. communicatietechnieken meer invloed op uit kunnen oefenen?
  • Zit jij in de sales en wil je een betere relatie opbouwen met je klanten?
  • Of ben jij gewoon leergierig en wil je jezelf verder ontwikkelen in communicatie en in verbinding met de ander?

 

Binnenkort komt deze training online. Wil je direct weten wanneer het zover is? Stuur mij dan een mail via onderstaande knop ‘ja, ik wil dat’. Je ontvangt dan van mij een mail zodra de videotraining online staat.

Interesse of meer informatie nodig?

direct contact

Anika van der Velde

AV coaching en training